Filmer som anses oetiska

Inom området film finns det bra och dåliga filmer. Inom dessa två olika områden finns det även de filmer som kallas för oetiska. Detta är ett mycket enkelt sätt att beskriva dessa filmer, då det många gånger är upp den den enskilda individen och dess tycke och smak gällande film att avgöra frågan. För en del kan exempelvis porrfilmer anses som oetiska, medan andra tittar på dessa och verkligen tycker om dem. Nu är det bara ett exempel av vad som kan bedömas som oetiskt inom film. Den generella bedömningen av detta sker av den stora massan, precis som när det gäller att välja vilka filmer som är bra och vilka som är dåliga.

Sedan finns det naturligtvis filmer som alla människor med sunt förnuft och en god portion moral borde anse som oetiska. Här handlar det då om genren av så kallade snuff movies. Detta var något som under en period fick mycket stor uppmärksamhet, för att sedClint_Eastwood-Holden-Breezyan rinna ut i sanden, precis som mycket annat ser ut att göra med tiden. I det fallet har människans moral en bestämd tidsgräns, och något att ta fasta på är att människan lätt avtrubbas med tiden och accepterar saker som aldrig hade varit möjligt tidigare.

Hur som helst finns det många olika typer av oetiska filmer. Många gånger går detta också djupt in i alla de reklamfilmer som skapas. Inom detta område anses moral och etik vara något som ska stå högt i kurs, men när det gäller våldsamma filmer med brutala mord är det helt enkelt bara att sätta en 18-års åldersgräns på dem. Helt enkelt är det kanske så att det är mycket värre att få en vilseledande beskrivning av en produkt än vad det är att se hundra människor massmördas på film. Hur det står i paritet med varandra lämnas till betraktaren.