Vad finns det egentligen för olika typer av filmer?

När det gäller de typer av filmer som finns är detta utbud brett. Som tidigare skrivits om är den stora och mest kända gruppen av filmer de som går på bio och som visas i TV, med syftet att underhålla människor. Förvisso kan även dessa filmer ha ett klart och tydligt budskap, och det brukar vara just det som avgör om de får höga betyg eller inte. Hur som helst är detta bara en liten droppe av allt som rör ämnet film. Den andra stora gruppen kommer förmodligen att vara alla de korta filmer som har producerats i form av reklam. Dessa små filmsnuttar kan alla som dagligen ser på TV även komma i kontakt med.

Här handlar det då om filmer skapade för att påverka människor att välja vissa produkter och tjänster, vilket mångA.B.C_Cinema_derelict_interior_-_geograph.org.uk_-_1048319a av de företag som jobbar inom denna bransch har full koll på hur det går till. När det senare ska ses till det breda perspektivet leder detta till faktafilm och dokumentärer, vilket är två ord för i stort sett samma sak. Skillnaden mellan dessa två kan vara att just faktafilmer kan belysa hur saker går till, med olika processer samt rena klara fakta, medan dokumentärer i större utsträckning kan vara underhållande filmer om olika sanna händelser eller olika människors livsöden.

När det gäller övrig information om film ingår naturligtvis även TV-serier, vilket är en typ av filmer i kortare episoder, samt även varningsfilm och propagandafilm. Förmodligen är detta bara en liten del av alla de olika genrer som finns inom området film, men det är tillräckligt många för att räcka till denna lilla informativa sida på nätet. Inom dessa olika genrer finns det också olika vägar att gå för att skapa en färdig produkt, vilket också är ett mycket intressant och spännande område i filmens värld.