Varning för nedladdning av film

Det finns dock ett mycket mörkt område inom filmens värld, och detta är ett ämne som diskuteras genomgående. Denna heta faktor finns både inom de som illegalt laddar ned nya filmer från nätet, samt även hos de som försöker stoppa denna stora illegala marknad. Här handlar det helt enkelt om att du som laddar ned otillåtet material från nätet begår ett lagbrott. Detta brott kan vid upptäckt innebära stora böter och även rättegång. Detta gäller naturligtvis även alla som laddar upp dessa filmer och sprider dem på nätet. Här handlar det helt enkelt om att filmskaparna förlorar stora summor pengar på denna illegala gratishandel av film på nätet.

Nu är det förvisso ganska svårt för de som jagar dessa människor att verkligen sätta stopp för detta fenomen. Det beror på att många av dessa människor surfar på nätet via en anonym VPN-tunnel som gör deras trafik ospårbar. Här finns det också de länder som tillåter att stora servrar står i deras städer och ger alla som vill tillgång till dessa illegala kopior av nya filmer. Hur stor del av marknaden som utgörs av denna illegala handdownload (44)el är det ingen som vet, men det talas om stora förluster för filmindustrin på mångmiljardbelopp.

Egentligen är det inte heller dyrt att köpa de filmer som du vill titta på idag, och du kommer kanske även att vara på den mer säkra sidan när det gäller att inte bryta mot några lagar. Tyvärr gäller inte bara detta filmens värld, utan har även under lång tid varit ett hårt slag mot den stora musikindustrin. Här kommer det numera hela tiden nya tekniker för att sätta fast alla de som laddar hem dessa filmer och musik, och många gånger har dessa organisationer knutit kontakter med Internetleverantörer, som numera i många fall ger ut information om sina kunder.